Apa nak study untuk PAC PTD? Selepas berjaya Ujian Psikometrik PTD, anda akan menduduki 3 lagi tapisan besar iaitu UKJK, PAC dan Temuduga. Jangan biar perjuangan anda terhenti sebab GAGAL pada mana-mana peringkat tapisan.

Buat persediaan sebaik mungkin untuk jadi yang terbaik antara yang terbaik, dalam kalangan mereka yang lulus Psikometrik.

Anda perlu rujukan tambahan untuk bantu perjalanan anda menjawat jawatan keramat PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41!

PAC PTD. Apa Nak Study?

PAC PTD. Apa Nak Study?

Proses terakhir dalam pengambilan PTD adalah temuduga tetapi sebelum itu anda perlu LULUS PAC PTD dan Ujian UKJK dahulu.

EXTRA #1: Persediaan PAC

PAC PTD M41. Apa Nak Study?

Selepas melepasi Ujian Psikometrik nanti anda akan berdepan dengan tapisan seterusnya. Ianya adalah Ujian Kecergasan Jasmani Kebangsaan (UKJK) dan Profession Assessment Center (PAC). Tapisan ini untuk memilih calon yang benar-benar layak menjawat jawatan PTD. Bagaimana untuk berjaya? Kami kongsikan dalam rujukan ini!

EXTRA #2: Persediaan Temuduga PTD

PAC PTD M41. Apa Nak Study?

Selepas berjaya UKJK dan PAC, anda akan sampai ke sesi tapisan temuduga. Ramai calon akan kecundang pada sesi Psikometrik dan PAC. Jadi siapa yang sampai ke sesi Temuduga PTD ni adalah calon yang betul-betul terpilih. Jangan biar perjalanan hebat anda ini kecundang di saat akhir. Beri yang terbaik dalam sesi temuduga anda. Rujukan ini akan bantu persediaan anda meliputi bahan bacaan yang sepatutnya dan strategi berjaya Temuduga PTD.

EXTRA #3: Nota Isu Semasa

PAC PTD M41. Apa Nak Study?

Senjata penting untuk sesi PAC dan Temuduga PTD anda sebenarnya adalah bahan bacaan anda terutama berkaitan ISU SEMASA. Biar kami bantu anda dengan menjimatkan masa anda nak mencari dan membaca isu semasa. Anggap ini senjata rahsia anda untuk tampil sebagai calon yang ‘informatif’ dan ‘cakna dengan isu semasa’. Biar anda menang!

Berapa Harga Untuk Rujukan Persediaan PAC Pegawai Tadbir Diplomatik M41 Ini?

Jika anda ambil semua iaitu 3 rujukan sekaligus hanya RM60! jika ambil salah satu hanya RM30. Jadi, lebih jimat jika ambil semua sekaligus kerana anda perlukan kesemua rujukan ini untuk membantu persediaan PAC anda.

Dengan memilik Pakej Rujukan PAC ini, anda akan lebih yakin dan memiliki kelebihan berbanding calon lain. LULUS PAC dan TEMUDUGA PTD? TIADA yang MUSTAHIL!

Kejayaan terletak di tangan anda. Buat pilihan terbaik demi masa depan. Capai impian menjadi Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41!

Mesti Baca: Ujian Psikometrik SPA. Apa Yang Gagalkan Calon?

By mikael_karl

Fokus Kerjaya adalah platform khusus bagi yang mahu mendapatkan panduan peperiksaan kerajaan, temuduga dan tip kerjaya. Fokus Kerjaya merupakan rakan strategik Tim Infokerjaya. En Mikael, penulis blog adalah di antara orang yang terlibat secara aktif dengan Tim Infokerjaya sejak 2010. Sukacita diingatkan Fokus Kerjaya bergerak sendiri dan tidak mewakili mana-mana badan kerajaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!