Anda mencari RUJUKAN PSIKOMETRIK PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W19? Ingat! Gagal ujian ini akan menyebabkan anda gagal jawat jawatan yang diidamkan. Anda perlukan Rujukan Ujian Psikometrik yang telah terbukti membantu ribuan calon LULUS sejak 2009.

Untuk kemasukan perkhidmatan awam terkini, diwajibkan menduduki Ujian PSIKOMETRIK. Jika sebelum ini ianya lebih dinamakan penilaian SAHSIAH dan MINAT, tapi kini dalam skop yang lebih terarah.

Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.

Rujukan Psikometrik Pembantu Tadbir (Kewangan) W19

Ianya penting untuk pihak kerajaan memilih mereka yang layak untuk jawatan tertentu.

Tetapi bagi calon, ianya lebih menekan. Calon tak kisah jawatan apa kan? Kita nak kerja. Nak ada gaji. Tak best pulak bila diuji macam ni..

Tim Infokerjaya yang telah membantu ribuan calon exam kerajaan SPA/negeri/Agensi sejak 2009 faham kehendak calon Ujian Psikometrik.

Tim Infokerjaya faham impian calon nak jawat jawatan kerajaan. Nak bantu diri, nak bantu keluarga. Untuk yang baru nak kerja, anda ada keperluan yang lebih untuk berkahwin, untuk keluarga. Kan?

Jadi tips penting supaya anda tak sangkut dalam ujian PSIKOMETRIK adalah;

TONJOLKAN NILAI POSITIF ANDA, SEMBUNYIKAN NILAI NEGATIF ANDA!

TONJOLKAN KELEBIHAN, SEMBUNYIKAN KELEMAHAN!

Senang tak? Kena faham, ujian Psikometrik mengukur dimensi berkaitan aptitud minda, kecenderungan minat dan tret personaliti..

Contoh Soalan Psikometrik Pembantu Tadbir (Kewangan) W19

Berikut adalah contoh soalan Ujian Psikometrik yang biasa ditanya dalam exam SPA atau Ujian Psikologi/SPiER.

1. Apabila mendapati kawan-kawan atau jiran-jiran sakit, saya suka
membuat kunjungan sosial untuk mengetahui keadaan mereka

A. Ya

B. Tidak

2. Apabila dikritik oleh orang lain semasa menjalankan tanggungjawab,
saya cepat berputus-asa

A. Ya

B. Tidak

3. Apabila bersama dengan orang lain, saya tidak merasa selesa

A. Ya

B. Tidak

Nampak soalan Psikometrik macam mudah tetapi ramai yang TERPERANGKAP dan TERJERAT! terlalu yakin menjawab rupanya makan diri.

Susah nak terang semua. Rasanya lebih mudah kalau anda buat LATIH TUBI jawab soalan-soalan yang biasa di tanya dalam ujian ini. Apa yang perlu anda tahu sebelum menjawab Ujian Psikometrik adalah;

  • Tip jawab soalan
  • Contoh soalan
  • Cara jawab soalan supaya tak tersasar
  • Perangkap-perangkap PSIKOMETRIK
  • Apa yang bakal menggagalkan PSIKOMETRIK anda

Sebenarnya ujian PSIKOMETRIK ini antara ujian penting untuk menyingkirkan calon. Anda pun tahu yang anda ada ramai pesaing. Calon dari seluruh negara berebut jawatan dengan anda. Kekosongan jawatan yang tak banyak memerlukan pihak suruhanjaya menyingkirkan calon dengan ujian-ujian penilaian.

Mesti Baca: Ujian Psikometrik SPA. Apa Yang Gagalkan Calon?

Mesti Baca: Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29

Mesti Baca: Rujukan Psikometrik Pengurus Asrama N41

Ianya sesuatu yang bagus untuk pastikan yang betul-betul layak sahaja terpilih. Tapi agak malang untuk yang ambil sambil lewa ujian ini dan gagal. Padahal beliau (ANDA!) layak untuk lulus.

Lihat data ini, ratusan ribu GAGAL setiap tahun… Data tahun 2017-2021 kita pejam mata dulu. Takut anda terkejut ………

Rujukan Psikometrik Pembantu Tadbir (Kewangan) W19

Mereka gagal bukan sebab tak bijak. Tapi antara yang menyumbang kepada kegagalan ini adalah…….

AMBIL MUDAH, BUAT SAMBIL LEWA

Tak ada kesungguhan. Tak buat persediaan yang betul. Tak nak luang masa khusus untuk studi. Tapi itu bukan anda. Anda dah luang masa cari rujukan dan sampai ke laman ini kan?

Rujukan Psikometrik Pembantu Tadbir (Kewangan) W19

Tim Infokerjaya dah bantu calon sejak tahun 2008/09 dengan pengalaman luas untuk calon lebih cerah LULUS.

Ribuan calon dah lulus dan kini masa untuk anda pula! Rujukan Ujian Psikometrik SPA ini khusus untuk ujian tahun ini dan khusus untuk anda.

Rujukan Psikometrik Pembantu Tadbir (Kewangan) W19
Rujukan Psikometrik Pegawai Penerangan S41 (Pendidikan Kesihatan) KKM
Rujukan Psikometrik Pembantu Tadbir (Kewangan) W19

MEREKA GUNA RUJUKAN INI

Ini adalah VERSI DIGITAL (pdf) iaitu EBOOK dan bukan buku. Anda akan dapat akses ke laman download melalui EMAIL selepas bayaran disahkan. Apa yang anda akan dapat dengan Rujukan Ujian Psikometrik SPA ini?

  • Faham dengan jelas apa yang dinilai dalam Ujian Psikometrik ini
  • Jimat masa anda. Calon lain tak tahu nak study apa tapi anda dah tahu!
  • Contoh Soalan & Jawapan untuk mudah kefahaman anda tentang ujian ini
  • Nota ringkas untuk penilaian Matematik. Ada Psikometrik yang ada soalan Matematik tau!

Rujukan Psikometrik ini sesuai digunakan untuk SEMUA Ujian Psikometrik SPA/Negeri/Agensi atau Ujian SPiER/Ujian Psikologi. Tidak kira apa jawatan atau gred, rujukan ini boleh digunakan.

Cara Tempahan Rujukan Psikometrik Pembantu Tadbir (Kewangan) W19

Masukkan EMAIL dan NAMA anda di bawah untuk kami hantarkan cara tempahan ebook.

Masuk TELEGRAM Rujukan Psikometrik Pembantu Tadbir (Kewangan) W19 untuk info pantas pelancaran rujukan, tip dan contoh soalan.

Dengan memiliki Rujukan Psikometrik Pembantu Tadbir (Kewangan) W19 yang lengkap, anda akan lebih yakin dan berpeluang cerah LULUS ujian kali ini

By mikael_karl

Fokus Kerjaya adalah platform khusus bagi yang mahu mendapatkan panduan peperiksaan kerajaan, temuduga dan tip kerjaya. Fokus Kerjaya merupakan rakan strategik Tim Infokerjaya. En Mikael, penulis blog adalah di antara orang yang terlibat secara aktif dengan Tim Infokerjaya sejak 2010. Sukacita diingatkan Fokus Kerjaya bergerak sendiri dan tidak mewakili mana-mana badan kerajaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!