Anda mencari Rujukan Peperiksaan Pembantu Antidadah S19 yang lengkap dengan nota pantas, contoh soalan dan jawapan untuk persediaan terbaik sebelum exam?

TERKINI UJIAN PSIKOMETRIK

Pembantu Antidadah Gred S19
(Agensi Antidadah Kebangsaan (Semenanjung))
(Penilaian Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) – Ujian Psikometrik)
[Tarikh PSEE : 27 Januari 2023]

Lazimnya, peperiksaan gred 19 ada DUA seksyen yang perlu dijawab iaitu Daya Menyelesaikan Masalah dan Kefahaman Bahasa Inggeris.

1. Daya Menyelesaikan Masalah

Seksyen ini mengukur daya menyelesaikan masalah calon dengan menggunakan item-item yang berkonsepkan perkara-perkara berikut:

(i) Kemahiran Logik

Calon diuji dari aspek pengetahuan, kemahiran berfikir serta kemahiran mengaplikasi maklumat.

(ii) Kemahiran Menginterpretasi Data

Calon diuji dengan menggunakan pelbagai perangkaan dan data-data untuk dianalisis.

(iii) Konsep Matematik dan Akaun

Calon diuji dengan konsep Matematik dan Akaun, kemahiran numeric serta kuantitatif untuk mengukur kemahiran asas matematik, pemahaman konsep dan kebolehan berfikir secara kuantitatif.

2. Seksyen Kefahaman Bahasa Inggeris

Seksyen ini menguji memahami petikan pendek dalam bahasa inggeris dan jawab soalan objektif yang diberi. Jawapan ada di dalam petikan tersebut dan juga terdapat soalan berbentuk mengisi tempat kosong yang sesuai berdasarkan ayat ringkas.

Seksyen sebenar yang perlu dijawab akan diketahui apabila SPA megumumkan tarikh peperiksaan di website, facebook dan email.

FORMAT PEPERIKSAAN PEMBANTU ANTIDADAH S19 PADA 20 & 25 JANUARI 2022 ADALAH SEKSYEN DAYA MENYELESAIKAN MASALAH & KEFAHAMAN BAHASA INGGERIS

Apakah bentuk soalan yang biasa ditanya dalam peperiksaan Pembantu Antidadah S19? adakah sama dengan peperiksaan bagi jawatan lain. Bagi menjawab persoalan ini, kita perlu tahu dahulu apakah seksyen soalan yang perlu dijawab.

Contoh Soalan Peperiksaan Pembantu Antidadah S19

Berikut adalah contoh soalan exam Pembantu Antidadah S19 yang biasa ditanya. Tahap kesukaran soalan biasanya mengikut gred jawatan.

Rujukan Peperiksaan Pembantu Antidadah S19

Anda mungkin mencari?

Rujukan Peperiksaan Pegawai Antidadah S41

Rujukan Ujian Psikometrik SPA

Rujukan Peperiksaan Pembantu Antidadah S19

Bagi mendapatkan lebih banyak Contoh Soalan exam Pembantu Antidadah S19 lengkap dengan nota pantas, jawapan dan jalan pengiraan lengkap anda perlu mendapatkan rujukan yang tepat iaitu RUJUKAN PEPERIKSAAN PEMBANTU ANTIDADAH S19.

Rujukan Peperiksaan Pembantu Antidadah S19

Rujukan Peperiksaan Pembantu Antidadah S19 ini kali terakhir dibuka pada 2019 dan akan dikemaskini kepada edisi TERKINI sebaik sahaja tarikh exam diumumkan.

Rujukan ini dalam bentuk ebook (format PDF) yang mengandungi:

1. Nota pantas jawatan Pembantu Antidadah S19

2. Nota matematik, 30 contoh soalan, jawapan dan jalan pengiraan

3. Nota bahasa inggeris, 30 contoh soalan dan jawapan

4. Tip peperiksaan

Cara Tempahan Rujukan Exam Pembantu Antidadah S19

Masukkan NAMA dan EMAIL anda dalam SENARAI MENUNGGU untuk jadi yang PERTAMA tahu apabila rujukan sedia untuk dibuka.

Selepas memasukkan NAMA dan EMAIL anda akan didaftarkan secara AUTOMATIK dalam sistem kami. Pastikan anda memasukkan EMAIL YANG BETUL.

Dengan memiliki Rujukan Peperiksaan Pembantu Antidadah S19 , anda akan lebih yakin menghadapi peperiksaan nanti. Hadir exam dengan senyuman!

By mikael_karl

Fokus Kerjaya adalah platform khusus bagi yang mahu mendapatkan panduan peperiksaan kerajaan, temuduga dan tip kerjaya. Fokus Kerjaya merupakan rakan strategik Tim Infokerjaya. En Mikael, penulis blog adalah di antara orang yang terlibat secara aktif dengan Tim Infokerjaya sejak 2010. Sukacita diingatkan Fokus Kerjaya bergerak sendiri dan tidak mewakili mana-mana badan kerajaan.

One thought on “Rujukan Peperiksaan Pembantu Antidadah S19”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!