Anak sudah masuk darjah 4,5 dan 6 masih belum hafal sifir? Sebagai ibu bapa memang sangat risau sebab bagaimana hendak masuk sekolah menengah kalau sekolah rendah masih belum hafal sifir. Bertindak sekarang sebelum terlambat! Berikan anak Panduan Hafal Sifir Dengan Mudah dan Pantas.

Ya! Kegagalan anak-anak untuk menguasai sifir, akan menyebabkan masalah yang berangkai.
Mereka akan sukar untuk menguasai lebih banyak topik di dalam matapelajaran matematik seperti pecahan… pembahagian… perpuluhan.. dan peratus.

Akibatnya.. mereka akan berasa tidak seronok dan stress untuk belajar matematik, sekaligus menyebabkan mereka ketinggalan berbanding rakan-rakan yang lain.

MASIH BELUM TERLAMBAT! UJI PENGETAHUAN ANAK TENTANG SIFIR….

Sebelum dapatkan mereka panduan hafal sifir dengan mudah dan pantas, cuba anda uji dahulu anak secara spontan untuk mengesan sejauh mana penguasaan sifir mereka.

Pada waktu-waktu santai … tanya sahaja mereka secara santai dan spontan…. sebagai contoh…

“Adik…. 6 darab 7 berapa?”….. selepas dia jawab… terus tanya lagi..
“Kalau 8 darab 6?”….
“7 darab 4 berapa pula?”

Jika mereka dapat berikan jawapan dengan cepat dan tepat .. maka itu bermakna mereka sudah pun menguasai & menghafal sifir…

TETAPI… jika mereka mengambil masa yang sedikit lama….(lebih dari 1 minit).. dan kemudian berikan jawapan yang salah pula atau tidak berikan jawapan langsung… itu bermakna, mereka sebenarnya belum betul-betul menguasai sifir.

Macam Mana Nak Ajar Anak Saya Boleh Kuasai & Hafal Sifir?

Ya! Bukan semua ibu-bapa mempunyai kemahiran untuk mengajar dan membimbing anak!
Lebih-lebih lagi jika anak kurang pantas untuk “menangkap” apa yang diajarkan…. memang rasa “panas” je dalam hati!

Tetapi.. bila fikir-fikir semula.. adakah benar anak yang “kurang cekap” belajar… atau sebenarnya.. kita yang kurang tepat di dalam mengajar dan memberi bimbingan?

Cuba kita renung-renungkan sebentar…!

Baiklah…..!

Tak perlu termenung lama-lama…. Saya ada berita gembira untuk anda!

Saya akan tunjukkan kepada anda… Bagaimana untuk mengajar dan membantu anak anda.. supaya mereka dapat menghafal sifir dengan mudah dan pantas!

Hafal sifir 1-12 dalam masa 14 hari sahaja… malah boleh jadi.. lebih singkat jika ia dilakukan dengan bersungguh-sungguh dan bersemangat!

Panduan Hafal Sifir Dengan Mudah Dan Pantas

Panduan Hafal Sifir Dengan Mudah

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Apa Yang Terkandung Di Dalam Panduan Hafal Sifir Dengan Mudah Dan Pantas Ini?

Ebook panduan ini adalah untuk kegunaan ibu-bapa! Ibu-bapa yang perlu baca ebook ini agar mereka tahu, bagaimana untuk membimbing dan membantu anak mereka dapat menghafal sifir dengan mudah dan pantas.

  • Apakah teknik-teknik silap yang seringkali digunakan oleh ibu-bapa untuk mengajar dan membantu anak menghafal sifir. Ya! Sebelum kita belajar apakah teknik yang betul, kita belajar dulu apakah teknik yang silap supaya kita tidak membuat kesilapan tersebut.
  • Apakah teknik sebenar yang membolehkan pelajar menghafal sifir dengan berkesan. Insyallah, dengan menggunakan teknik ini, anak anda akan dapat menjawab sifir-sifir dengan sepantas kilat. Teknik hafal sifir ini sebagai hafal sifir “gaya mathmedic”.
  • Disediakan “Mathmedic Sifir Diagnostic Test”. Iaitu satu set kertas soalan sifir yang perlu anda gunakan untuk menguji dan mengesan tahap penguasaan anak anda di dalam sifir.
  • Setelah anak anda membuat ujian tersebut, anda boleh kira dan lihat sendiri, dimanakah kedudukan skor anak anda? Ada 4 jenis skor. Dihuraikan makna bagi setiap skor tersebut… dan apakah yang menyebabkan anak anda mendapat skor tersebut!
  • Setelah anda sudah tahu skor dan tahap penguasaan sifir anak anda. Langkah seterusnya adalah menyediakan bahan pembelajaran. Bahan utama yang akan digunakan, adalah “Flash Card”. Namun, flash card yang saya tunjukkan di dalam panduan ini bukan flash card biashe-biashe. Ianya unik dan berbeza dari mana-mana flash card yang ada di pasaran. Jadi, saya tunjukkan dalam ebook ini, bagaimana untuk membuat sendiri flash card ini.
  • Modul & Sesi Ujian 14 Hari… untuk memudahkan sesi bimbingan, ianya sudah pecahkan modul hafal sifir ini kepada 14 sesi yang boleh anda jalankan selama 14 hari. Tetapi, jika anda dan anak anda jenis fast learner, mungkin ia boleh dipendekkan kepada 7 hari (buat 2 modul setiap hari).

Jadi… berapakah pelaburan yang perlu anda keluarkan untuk mendapatkan ilmu & teknik mengajar anak hafal sifir dengan mudah ini?

Kosnya…. hanyalah…. RM30 sahaja!

Ya! Hanya RM30 sahaja!

Adakah anda berminat untuk mendapatkannya? Boleh klik pada banner dan gambar dibawah jika berminat untuk mendapatkan ebook ini!

Anda mungkin mencari;

Rujukan Ujian Psikometrik SPA

By mikael_karl

Fokus Kerjaya adalah platform khusus bagi yang mahu mendapatkan panduan peperiksaan kerajaan, temuduga dan tip kerjaya. Fokus Kerjaya merupakan rakan strategik Tim Infokerjaya. En Mikael, penulis blog adalah di antara orang yang terlibat secara aktif dengan Tim Infokerjaya sejak 2010. Sukacita diingatkan Fokus Kerjaya bergerak sendiri dan tidak mewakili mana-mana badan kerajaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!